Mobilizare de excepție pentru susținerea Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare

 

Colegiul Pacienților Satu Mare a donat Spitalului de Pneumoftiziologie 500 de măști de protecție FPP 3

        Asociația Colegiul Pacienților prin filiala din Satu Mare a donat Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare 500 de bucăți de măști de protecție facială FPP3 în valoare de 1600 de lei pentru buna desfășurare a activității în contextul pandemiei de Covid-19. Materialele au fost predate unității sanitare în cursul zilei de joi, 28 octombrie 2021, prin grija președintelui filialei dr. Bogdan Berko și a doamnei Raluca Boldea, vicepreședintă a colegiului.

Conducerea unității sanitare și întreg personalul medico-sanitar aduce mulțumiri Colegiului Pacienților Satu Mare pentru donația făcută spitalului.

 

500 de măști FPP3 cu valvă donate spitalului de către Asociația ”Un zâmbet sănătos pentru copilul tău”

Medicul stomatolog, dr. Bogdan Berko vine din nou în sprijinul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare cu o donație de 500 de măști de protecție FPP3 cu valvă, produse de înaltă calitate, în valoare de 3.900 de lei spre a servi la buna desfășurare a activității, în contextul pandemiei de Covid-19.

Dacă luna trecută, dr. Berko Bogdan a donat 500 de măști FPP3 din partea Colegiului Pacienților Satu Mare, iată că de această dată, donația a venit tot din partea dr. Berko, în calitate de președinte al Asociației ”Un zâmbet sănătos pentru copilul tău”, asociație care de 1 an și jumătate tratează gratuit toți copiii din județul Satu Mare.

Materialele de protecție au fost predate unității sanitare în cursul zilei de luni, 15 noiembrie 2021 prin grija dr. Bogdan Berko și a doamnei Raluca Boldea, vicepreședintă a Colegiului Pacienților.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, dr. Ioan Sergiu a stat de vorbă cu reprezentanții asociației și le-a mulțumit pentru donația făcută, măștile fiind de un real folos cadrelor medicale ale Secției II Bixad – unitate care tratează pacienți cu Covid-19.

Conducerea spitalului și întreg personalul medico-sanitar aduce mulțumiri Asociației ”Un zâmbet sănătos pentru copilul tău”, implicit Colegiului Pacienților pentru gestul de omenie pe care l-au făcut, semn al preocupării de a fi alături de cei care zi de zi fac eforturi susținute pentru a salva vieți.

 

Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare se numără printre beneficiarii unei donații de măști de protecție asigurate de Compania Fildas Trading SRL lider pe piața distribuție de medicamente prin Centrul logistic de la Satu Mare.

Compania Fildas, promotor al Sănătății în România a donat în cursul zilei de miercuri 20 mai 2020 Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare 26.700 de măști chirurgicale.
La preluarea materialelor de protecție au fost de față: președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, dr. Ioan Sergiu și managerul de zonă al Centrului Fildas Satu Mare, Sopronyi Florian.
”Jos pălăria în fața tuturor companiilor, ONG-urilor și oamenilor de bine care au sprijinit Sănătatea Sătmăreană în această perioadă. Ei n-au uitat că sunt sătmăreni, indiferent că sunt distribuitori de medicamente sau distribuitori de echipamente și piese auto, croitorii, etc. Multe societăți și ONG-uri s-au solidarizat acestei cauze așa cum au făcut sătmărenii și în urmă cu 50 de ani, la Inundațiile din 1970. În ultimele șase săptămâni, pot să spun că în fiecare săptămână au fost făcute donații spitalelor cu echipamente și materiale de protecție. Doresc să le mulțumesc tuturor sponsorilor. Dacă suntem solidari, respectăm regulile și ne ajutăm reciproc cred că vom trece cu bine peste această pandemie” a spus președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.
”Mă bucură faptul că putem să ne alăturăm acelor societăți care au înțeles necesitatea de a sprijini sistemul medical sătmărean și de a ajuta în această perioadă de pandemie. Compania Fildas Trading prin Centrul Logistic din Satu Mare se alătură spitalelor din municipiul Satu Mare și din județ, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Spitalul Orășenesc Negrești Oaș. Așa cum este și logo-ul, Fildas este promotorul Sănătății în România, susține sistemul medical prin cele 14 depozite de medicamente existente la nivel național. Recent am reușit să aducem mai aproape de sătmăreni un depozit modern, care să răspundă nevoilor și necesităților locuitorilor județului. Suntem alături de sătmăreni nu numai prin acest depozit Fildas de distribuție a medicamentelor ci și prin rețeaua proprii de farmacii Catena, promotorul serviciilor superioare” – manager zonal, Sopronyi Florian.
”Este un act de o generozitate deosebită. Ne bucurăm pentru această donație. Țin să menționez că sunt mișcat de faptul că mai sunt oameni în țara asta care se gândesc și la nevoile sistemului de sănătate. Este un lucru care trebuie să se extindă și la participanții în economia românească, având în vedere că sănătatea oferită de noi și pe care dorim să o protejăm se răsfrânge pozitiv și asupra sănătății lor” – dr. Ioan Sergiu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare
Preocuparea pentru a fi mai aproape de nevoile locuitorilor județului s-a concretizat prin realizarea de către Fildas Trading a unui Centru modern de distribuire a medicamentelor în municipiul Satu Mare pe o suprafață de 1500 de metri pătrați care deservește județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Bistrița Năsăud, alături de rețeaua proprie de farmacii Catena.

 

Autonet Import sprijină Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare se numără printre beneficiarii uneia dintre cele mai importante acțiuni de sprijinire a luptei contra Covid-19 întreprinsă de Autonet Import.
Compania a donat echipamente de protecție în valoare de peste 75.000 de euro pentru mai multe unități sanitare din județele Satu Mare și Cluj.
Beneficiarii acestui ajutor sunt membrii echipelor medicale și pacienții Spitalului Județean de Urgență, ai Spitalului de Pneumoftiziologie și ai clinicii West Medica din Satu Mare, precum și cei ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Echipamentele constă în mănuși, ochelari de protecție, viziere, măști și combinezoane.
”Într-o perioadă în care țările europene interziseseră deja exportul de materiale medicale utilizate în combaterea virusului, Autonet Import s-a orientat spre China pentru achiziționarea acestor produse atât de necesare. Comanda a fost făcută în 22 martie și a durat nu mai puțin de 6 săptămâni pentru ca transportul să ajungă în depozitul din Satu Mare. În acest răstimp s-au întocmit un număr incredibil de 57 de documente și declarații, în plus, chiar și legislația din China s-a schimbat de două ori în perioada de întocmire a formalităților. Odată încheiat periplul birocratic, a urmat decizia modalității de transport. S-a optat pentru un transport aerian, acesta oferind cel mai înalt nivel de siguranță. Marfa a aterizat pe aeroportul din Viena, iar ultima etapă a drumului a fost parcursă cu camionul” se arată într-un comunicat al societății Autonet.
Predarea materialelor de protecție la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare s-a făcut în prezența managerului dr. Ioan Sergiu, a președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și reprezentanți Autonet Group.
“Ne bucură calitatea superioară a echipamentelor oferite de Autonet Import, aceste produse fiind printre cele mai utilizate în munca noastră zilnică.” Dr. Sergiu Ioan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare
“Sunt încrezător că, peste o jumătate de an sau un an, când lucrurile vor începe să reintre în făgașul lor normal, vom privi înapoi la această perioadă grea pentru noi toți și vom putea spune cu mândrie că noi am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a ne apăra de această amenințare.” Cristian Matei, COO Autonet Import România
“În situația actuală, sprijinul firmelor din județul Satu Mare este un ajutor deosebit de important, deoarece datorită lor reușim să asigurăm o protecție destul de eficientă județului nostruDe mai multe luni, firma Autonet sprijnă județul în lupta împotriva COVID-19, iar ieri a donat mii de echipamente de protecție spitalelor din județ. Cele 21.600 de măști de protecție, 450 de combinezoane, 900 de ochelari, 900 de scuturi faciale de protecție și 21.600 de mănuși chirurgicale donate de firmă vor fi distribuite Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare. Una dintre cele mai importante firme ale județului, susține, încă de la apariția pandemiei, instituțiile medicale, astfel că pe parcursul lunilor trecute a donat 30.000 de euro Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și a pus la dispoziție spațiu pentru depozitare și mașini pentru distribuirea echipamentelor de protecție atât în județ, cât și în alte localități din țară” a precizat Csaba Pataki, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

 

O nouă donație din partea OAMMR Satu Mare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști și Moașelor , Filiala Satu Mare, reprezentat prin președintele, Constantin Demian a făcut o nouă donație Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare în cuantum de aproximativ 4.430 lei. Au fost donate spitalului următoarele materiale sanitare de protecție: 15 combinezoane de protecție, 50 de măști de protecție FFP2 și 500 de măști simple.
Reamintim că la 1 aprilie 2020, OAMMR Satu Mare a venit în ajutorul spitalului cu materiale sanitare de primă necesitate respectiv, 400 de halate de protecție și 2000 de botoșei.
Personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare mulțumește și pe această cale OAMMR Filiala Satu Mare pentru ajutorul acordat și în aceeași măsură pentru solidaritatea de care dă dovadă față de profesioniștii din sănătatea sătmăreană în această perioadă critică determinată de CORONAVIRUS.

 

Numeroase asociații, oameni de bine susțin în această perioadă Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare cu materiale de protecție necesare derulării activității medicale în contextul stării de urgență determinate de virusul COVID 19.

Conducerea unității sanitare și întreg personalul medico-sanitar aduce mulțumiri tuturor celor care au întins o mână de ajutor spitalului prin donațiile făcute.
Stelian Baltă a donat spitalului material de protecție în valoare de aproximativ 800 de lei: 1000 măști KN 95 și 750 măști chirurgicale.
Andreea Paul – Asociația INACO – Inițiativa pentru Competitivitate a făcut o donație în valoare de peste 5.700 de lei constând în: 48 viziere, 100 măști certificate, 40 combinezoane , 25 seturi botoși, 40 capeline, 30 litri dezinfectant, pentru mâini și suprafețe.
Protopopiatul Ortodox Oaș a sprijinit spitalul cu o donație în valoare de peste 7.500 de lei: 300 bonete, 5000 mănuși examinare , 750 măști chirurgicale .
Asociația Edutopia susține Spitalul de Pneumoftiziologie, Secția II Bixad, cu o donație în valoare de peste 26.500 lei după cum urmează: 100 măști chirurgicale ,200 măști N25, 150 combinezoane , 10 ochelari de protecție ,150 perechi mănuși chirurgicale – 150 de perechi, 10 halate chirurgicale.
Asociația Dăruiește Viață a donat unității sanitare materiale de protecție de aproximativ 48.500 lei: 8000 măști chirurgicale, 400 măști chirurgicale FPP2 – fără filtru, 400 ochelari de protecție și 200 combinezoane.
#UNITITOTULVAFIBINE

 

Echipamente și materiale de protecție în valoare de peste 46.000 lei din partea Carel Woodworks

În aceste zile premergătoare sărbătorilor pascale, o mână de ajutor a fost dată Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare de către numeroși sătmăreni inimoși.
Un ajutor consistent a venit din partea SC. Carel Woodworks S.R.L, care a asigurat pentru spital materiale și echipamente de protecție în valoare de peste 46.000 lei.
Cauza spitalului în lupta cu noul virus COVID-19 a fost susținută și de către Colegiul Național Ioan Slavici din Satu Mare care a donat 40 de bucăți de viziere și Crucea Roșie Satu Mare printr-o contribuție constând în diverse alimente.
Conducerea spitalului își exprimă recunoștința față de toți cei care au conștientizat rolul pe care unitatea sanitară îl are în tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19 și a celor cu risc înalt de îmbolnăvire.
„Implicarea sătmărenilor în susținerea spitalului este salutară, arată încă o dată preocuparea de a fi alături de personalul medical și pacienți pentru a face față situației critice determinată de Coronavirus. Toate materialele și echipamentele de protecție primite ne sunt de un real folos, conferă siguranță cadrelor medicale privind riscul contaminării cu noul virus. Le mulțumim tuturor pentru efortul de a asigura toate aceste bunuride maximă necesitate pentru spital în această perioadă” a spus managerul unității sanitare, dr. Ioan Sergiu.
Îmbucurător este faptul că alături de acești oameni de bine și firme din Satu Mare, persoane fizice, organizații și-au anunțat intenția de a sprijini Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare în perioada stării de urgență determinată de COVID -19.

UDMR Satu Mare a donat echipamente si materiale sanitare Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare

În cursul zilei de marți, 14 aprilie 2020, Organizația Județeană UDMR Satu Mare a donat  Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare materiale și echipamente de protecție de maximă necesitate pentru personalul medical implicat în tratarea pacienților internați cu risc înalt de infecție și a celor diagnosticați cu COVID-19.
Donația a constat în: măști FFP – 1000 bucăți; măști chirurgicale – 3000 bucăți; măști plexi – 50 bucăți; mănuși protecție – 1000 bucăți; șepci protecție – 100 bucăți; soluție dezinfectantă – 170  de litri; combinezon de protecție – 200 de bucăți și ochelari de protecție – 50 de bucăți.
Predarea materialelor și echipamentelor s-a făcut în prezența, conducerii  UDMR Satu Mare, respectiv a președintelui  organizației, Pataki Csaba și a unui grup de reprezentanți ai partidului, Kereskenyi Gabor, Nagy Szabolcs, dar și alți membri ai UDMR Satu Mare.
Din partea spitalului au fost de față: manager, dr. Ioan Sergiu, directorul medical – dr. Viorel Bojan Smaranda, directorul financiar contabil – Daniel Ardelean și medicul șef al Secției I Satu Mare – dr. Varga Ritta.
Conducerea spitalului își exprimă întreaga recunoștință și apreciere pentru donația făcută unității sanitare, pentru spiritul de solidaritate în combaterea pandemiei cu COVID -19.
”Este impresionant gestul sătmărenilor, în cazul de față al organizației UDMR Satu Mare care a înțeles pe deplin misiunea ce i-a fost încredințată Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare și ne-a întins o mână de ajutor. Le mulțumim pentru tot acest efort și în egală măsură tuturor celor care ne sunt alături și sprijină necondiționat unitatea noastră” a spus managerul  Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, dr. Ioan Sergiu.